Centraal in de stad en rustig in het groen

De appartementen van Institut Moderne zijn perfect gelegen om van het stadsleven te genieten. Het bruisende stadscentrum is vlakbij en wie het groen verkiest, staat op enkele minuten in één van de Gentse natuurparken. 

Contacteer ons

BEREIKBAARHEID

De appartementen van Institut Moderne zijn perfect gelegen om van het stadsleven te genieten. Het bruisende stadscentrum is vlakbij en wie het groen verkiest, staat op enkele minuten in één van de Gentse natuurparken. 

Met het openbaar vervoer of zelfs te voet staat u binnen de kortste keren in het historische centrum van Gent met zijn drukke winkelstraten. In de onmiddellijke omgeving van uw appartement vindt u een gloednieuwe supermarkt, restaurant, ziekenhuis of apotheek. Ook uw bezoek zal vlot de weg vinden dankzij de ligging aan de invalswegen en het station Gent Sint-Pieters.

 

Ligging

Een buurt in beweging

Wonen, werken en ontspannen in een aangename en groene omgeving. De buurt rond Institut Moderne is één van de gebieden binnen de stad waar het bestuur zijn pijlen op richt.

Want met het project Gent Sint-Pieters zet het bestuur maximaal in op een vlotte, leefbare en aangename omgeving. Centraal in deze operatie staan openbaar vervoer en kwaliteitsvolle nieuwbouwprojecten voor wonen, werken en ontspanning. Als pronkstuk zal Stad Gent een groene as realiseren tussen de twee groene longen van de stad: de Blaarmeersen en het Citadelpark. Eén van de blikvangers wordt een grote, spiraalvormige fietsbrug van de Blaarmeersen over de Leie naar de Fabiolalaan.  Midden op die groene as liggen de levensloopgeschikte appartementen van Institut Moderne, met het natuurpark Overmeers in de onmiddellijke nabijheid. Deze geplande stadsontwikkeling is natuurlijk het sein voor heel wat zaken en diensten om zich hier te vestigen. Plannen voor een nieuwe kinderopvang, scholen en talrijke handelszaken staan al in de steigers.